Agenda
Rachmaninoff en Sjostakovitsj onder leiding van Stanislav Kochanovsky

Nederlands Philharmonisch Orkest

Rachmaninoff en Sjostakovitsj onder leiding van Stanislav Kochanovsky

za 13 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 14 mrt 2021 15:00u TivoliVredenburg Koop kaarten
ma 15 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt een geheel Russisch programma. Nikolai Lugansky schittert in het Eerste pianoconcert van Rachmaninoff. Daarnaast speelt het orkest de bijzondere Zesde symfonie van Sjostakovitsj.

Sjostakovitsj

Sjostakovitsj opent het concert met Oktober, een symfonisch gedicht voor orkest. Hij schreef het in 1967 vanwege de vijftigste verjaardag van de Oktoberrevolutie. Zijn Zesde symfonie is bijzonder vanwege de structuur. Waar de meeste symfonieën snel beginnen, begint dit werk van Sjostakovitsj met een somber, langzaam deel. Een groter contrast met de twee daaropvolgende delen, een kort maar fel scherzo en een afsluitende, ironische galop, is niet denkbaar.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Geliefde klassiekers en Gouden klassiekers.

Bekijk series

Rachmaninoff

Met zijn revolutionaire Eerste pianoconcert vestigde Rachmaninoff in een klap zijn naam als groot componist en briljant pianist. Achter de toetsen zit Nikolai Lugansky, een van de meest bekroonde hedendaagse Russische pianisten en een Rachmaninoff-specialist bij uitstek. Het wordt geleid door Stanislav Kochanovsky, die in 2017 op spectaculaire wijze zijn debuut maakte bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera. Zijn fabuleuze dirigeertechniek wordt wel vergeleken met vroegere grootmeesters als Otto Klemperer. Deze Russische dirigent kan ons als geen ander meevoeren naar de muziek van zijn geboorteland.

Anderen bekeken ook deze concerten