Agenda
Sibelius Vioolconcert en Rachmaninoff Symfonie nr. 3

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sibelius Vioolconcert en Rachmaninoff Symfonie nr. 3

za 29 mei 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 30 mei 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt samen met artist in residence Emmanuel Tjeknavorian het Vioolconcert van Sibelius. Met zijn Derde symfonie laat Rachmaninoff zien dat hij naast een pianocomponist ook een meester is in het symfonische repertoire.

Sibelius’ Vioolconcert

Het Vioolconcert van Jean Sibelius is een favoriet van veel violisten, vanwege de emotionele diepgang en de gelijkwaardige rolverdeling tussen violist en orkest. Het stuk stelt buitengewoon hoge eisen aan de virtuositeit van de violist. Bij artist in residence Emmanuel Tjeknavorian zit dat wel goed. Hij won met het Vioolconcert van Sibelius in 2015 de prijs voor de beste uitvoering op het prestigieuze Jean Sibelius Vioolconcours.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Groots en symfonisch en De zondagmatinee.

Bekijk series

Rachmaninoffs Derde symfonie

Rachmaninoff was naast een geweldige pianist ook een absolute symfonische meester. De orkestratie van zijn derde en laatste symfonie is dan ook ongelofelijk rijk. Alles wat hem zo geliefd maakt, komt bij elkaar: Russische melancholie, klaterende virtuositeit, warme klankkleuren en zwoele akkoorden. De symfonie bestaat uit slechts drie delen en de rijke orkestratie is spaarzamer dan in zijn eerdere symfonieën. Daarin schuilt juist de grote kracht van het werk: het geeft het stuk een enorme emotionele lading mee.

Anderen bekeken ook deze concerten