Agenda
Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt De Vuurvogel

Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt De Vuurvogel

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Ludovic Morlot leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een programma met twee uiteenlopende Russische composities. Marc Bouchkov speelt Prokofjevs Vioolconcert nr. 1 en het orkest schittert in De Vuurvogel van Stravinsky.

Marc Bouchkov met het Vioolconcert nr. 1 van Prokofjev

‘Een uitzonderlijk talent!’ schreef de Zwitserse pers over de Belgische violist Marc Bouchkov, in 2012 finalist van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Het zit in zijn genen, want ook zijn vader en grootmoeder bereikten er ooit de finale. Voor dit programma koos Bouchkov het Vioolconcert nr. 1 van Prokofjev. De componist kreeg in 1917 inspiratie voor dit werk tijdens een zomerse boswandeling. En dat kun je horen in dit schitterende lyrische soloconcert.

Ludovic Morlot met Stravinsky’s Vuurvogel

‘Lots of brio’, was de rake omschrijving van The New York Times van de Franse dirigent Ludovic Morlot. Dat heb je wel nodig bij een enerverend stuk als De Vuurvogel van Stravinsky. Enkele jaren geleden maakte hij een uiterst energieke cd-opname van deze wereldberoemde compositie. Ook leidt hij het Nederlands Philharmonisch Orkest in Beethovens dramatische Ouverture 'Leonore' nr. 3 en Wantenaars Prélude à une nuit américaine. Een combinatie van jazzy Amerikaans en zwoel Frans, maar vooral, in haar eigen woorden, ‘een ongegeneerd groots romantisch gebaar.’

Podcast over Stravinsky

Wilt u meer weten over Igor Stravinsky? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Anderen bekeken ook deze concerten