Agenda
Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt De Vuurvogel

Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt De Vuurvogel

za 9 okt 2021 20:15u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 10 okt 2021 13:00u TivoliVredenburg Laatste kaarten
zo 10 okt 2021 15:00u TivoliVredenburg Laatste kaarten
ma 11 okt 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 11 okt 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Een programma met twee uiteenlopende Russische composities. De Franse Ludovic Morlot leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in De Vuurvogel van Stravinsky. De Belgische violist Marc Bouchkov speelt Prokofjevs Vioolconcert nr. 1.

Terug naar normaal

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, wordt dit concert uitgebreid met meer muziek en een pauze. Gekochte concertkaarten blijven geldig, wij zullen bezoekers hier spoedig over informeren.

Marc Bouchkov met het Vioolconcert nr. 1 van Prokofjev

‘Een uitzonderlijk talent!’ schreef de Zwitserse pers over violist Marc Bouchkov, in 2012 finalist van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Het zit in zijn genen, want ook zijn vader en grootmoeder bereikten er ooit de finale. Voor dit programma koos Bouchkov het Vioolconcert nr. 1 van Prokofjev. In 1917 kreeg de componist inspiratie voor dit werk tijdens een zomerse boswandeling. En dat kun je horen in dit schitterende lyrische soloconcert.

Ludovic Morlot met Stravinsky’s Vuurvogel

‘Lots of brio’ was de rake omschrijving van The New York Times van de Franse dirigent Ludovic Morlot. Dat heb je wel nodig bij een enerverend stuk als de Vuurvogel van Stravinsky, dat hij enkele jaren geleden uiterst energiek op cd vastlegde. Ook leidt hij het Nederlands Philharmonisch Orkest in het openingswerk van Wantenaar: Prélude à une nuit américaine. Een combinatie van jazzy Amerikaans en zwoel Frans, maar vooral, in haar eigen woorden, ‘een ongegeneerd groots romantisch gebaar.’

Podcast over Stravinsky

Wilt u meer weten over Igor Stravinsky? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten