Agenda
Daniel Reuss dirigeert Bachs majestueuze Magnificat

Nederlands Kamerorkest

Daniel Reuss dirigeert Bachs majestueuze Magnificat

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

Nederlands meest gevierde koordirigent leidt het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam in een Kerstconcert vol Bach, met als hoogtepunt het majestueuze Magnificat.

Daniel Reuss dirigeert Bach

Daniel Reuss behoort tot de top van de internationale koordirigenten. Met zijn eigen koor Cappella Amsterdam is hij regelmatig te gast bij het Nederlands Kamerorkest. Nog afgelopen voorjaar dirigeerde hij een unieke, verkorte versie van Bachs Johannes-Passion. Bach is ook de componist van dit Kerstconcert, waar, naast koor en orkest, ook muzikaal leider Gordan Nikolić een belangrijke rol speelt. Als opening van het programma soleert hij in een minivioolconcert, de virtuoze Sinfonia.

Brahms en een Nederlandse première van Shaw

Op de lessenaars staat ook vocale muziek van Brahms en Shaw. Dat Brahms naast zijn instrumentale meesterwerken ook een groot vocaal componist was, blijkt uit zijn aangrijpende motet Warum ist das licht gegeben voor koor a capella. Bijzonder is het aandeel van de Amerikaanse componiste Caroline Shaw. In 2012 was zij de jongste Pulitzer prijswinnaar ooit. Haar Music in Common Time is een schitterend weldadig klankbeeld voor koor en orkest dat met deze uitvoering zijn Nederlandse première beleeft.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Podcast over Bach

Wilt u meer weten over Johann Sebastian Bach? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten