Agenda
Alexandre Kantorow speelt Pianoconcert nr. 2 van Saint-Saëns

Nederlands Kamerorkest

Alexandre Kantorow speelt Pianoconcert nr. 2 van Saint-Saëns

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Alexandre Kantorow is voor de derde keer te gast bij het Nederlands Kamerorkest, dit keer met Saint-Saëns’ virtuoze Pianoconcert nr. 2. Daarnaast presenteert het orkest nieuwe versies van bekende meesterwerken van Rameau en Ravel.

Alexandre Kantorow speelt Saint-Saëns

Alexandre Kantorow is de grootste pianosensatie van de laatste jaren. In 2019 won hij als eerste Fransman het fameuze Tsjaikovski Concours in Moskou. Met zijn prikkelende interpretaties van Saint-Saëns’ pianoconcerten heeft hij al vaak indruk gemaakt en zijn Saint-Saëns-album bij het label BIS is uitgeroepen tot ‘beste opname van het jaar’. Dit is de derde keer dat Kantorow te gast is bij het Nederlands Kamerorkest, hetzelfde orkest dat regelmatig samenwerkte met zijn vader, de beroemde violist en dirigent Jean-Jacques Kantorow, en tevens oud-docent van Gordan Nikolić.

Franse meesterwerken in een nieuw jasje

Hoewel de Franse barokcomponist Rameau de mooiste prologen en orkestintermezzo’s schreef, heeft hij nooit een volledig werk voor orkest gecomponeerd. Speciaal voor dit concert stelde het Nederlands Kamerorkest een imaginaire symfonie samen, met hoogtepunten uit onder andere Zoroastre, Castor & Pollux en Les Indes Galantes. Daarnaast speelt het orkest een unieke versie van Ravels Le Tombeau de Couperin. Van de zes delen die Ravel oorspronkelijk voor pianosolo schreef, bewerkte hij zelf vier delen voor kamerorkest. Marijn van Prooijen voltooide deze versie met een nieuw arrangement van de twee ontbrekende delen.

Anderen bekeken ook deze concerten