Agenda
Ryan Bancroft en Marc Bouchkov met Stravinsky

Nederlands Philharmonisch Orkest

Ryan Bancroft en Marc Bouchkov met Stravinsky

za 11 feb 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 13 feb 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Ryan Bancroft leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een programma met schitterende dansmuziek van Adams en Stravinsky. Artist-in-residence Marc Bouchkov speelt Stravinsky’s Vioolconcert.

Bancroft dirigeert Adams en Stravinsky

Ryan Bancroft, winnaar van het Malko dirigentenconcours 2018, leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een programma met twee uiteenlopende thema’s: dans en oude muziek. The Chairman Dances van Adams is afkomstig uit zijn opera Nixon in China, waarin partijleider Mao en zijn vrouw een foxtrot dansen. En als er iemand weet wat dansen is dan is het Stravinsky die honderd jaar geleden met zijn revolutionaire balletten, zoals Petroesjka, de hele danswereld op zijn kop zette.

Bouchkov speelt Stravinsky’s Vioolconcert

Diezelfde Stravinsky liet zich graag meeslepen door de muziek van oude meesters. De Belgische violist Marc Bouchkov, die vorig jaar schitterend debuteerde bij het orkest en dit jaar artist-in-residence is, speelt Stravinsky’s Vioolconcert. Daarin laat de componist zich leiden door de ingenieuze compositietechnieken van Bach. Sweelinck is de inspiratiebron van Roukens. In zijn Vertekende fantasie zet hij een van de mooiste klavierwerken van de 17e-eeuwse Amsterdammer subtiel naar zijn eigen hand.

Anderen bekeken ook deze concerten