Agenda
Kerstconcert door het Nederlands Kamerorkest en sopraan Katharine Dain

Nederlands Kamerorkest

Kerstconcert door het Nederlands Kamerorkest en sopraan Katharine Dain

De aanvangstijd van het concert op zondag 18 december is verplaatst naar 14.45 uur. Kaartkopers zijn via e-mail geïnformeerd door Het Concertgebouw.

 

Het Nederlands Kamerorkest viert Kerst met de mooiste barokmuziek, waaronder Händels Water Music en Winter uit Vivaldi’s De Vier Jaargetijden. Samen met het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor begeleidt het orkest Edison Klassiek winnares Katharine Dain die de mooiste Händel en Vivaldi-aria’s zingt. Mozarts prachtige Exsultate, Jubilate is de kers op deze heerlijke kersttaart.

Barokke Kerst

Meesterviolist Gordan Nikolić en het Nederlands Kamerorkest verruilen hun moderne strijkstokken voor barokstokken in de mooiste en stemmigste muziek van Händel en Vivaldi. Zo klinken Händels Water Music en Winter uit Vivaldi’s De Vier Jaargetijden opzwepend, fris en transparant. Samen met de jonge zangeressen van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor brengt het orkest u gegarandeerd in een kerststemming.

Katherine Dain

‘Iedereen die de Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain hoort zingen, wordt onmiddellijk overdonderd door haar warme en ongekend zuivere stem’, aldus De Volkskrant. Dain, winnares van een Edison Klassiek 2021, zingt de mooiste aria’s van Vivaldi en Händel. Naast het Gloria, Vivaldi's absolute decemberfavoriet, is Mozarts Exsultate, Jubilate ongetwijfeld een van de hoogtepunten van dit Kerstconcert.

Anderen bekeken ook deze concerten