Agenda
Avond van de Arabische Filmmuziek

Nederlands Kamerorkest & Amsterdams Andalusisch Orkest

Avond van de Arabische Filmmuziek

Het Nederlands Kamerorkest en het Amsterdams Andalusisch Orkest nemen je mee naar Hollywood aan de Nijl. Tijdens de Avond van de Arabische filmmuziek hoor je muziek uit grote Egyptische filmklassiekers en hedendaagse Arabische cinema. Meeslepende muziek uit films als Les Hommes Libres, Al Reda wa Nour, La Source des Femmes en speciale aandacht voor de films met Oum Khalthoum.

Iconen zoals Asmahaan, Farid al Atrash en Salim Hilali komen tot leven. Ook kun je genieten van fragmenten uit films met Oscar-winnaar Anthony Quinn, zoals Lion of the Desert.

Films over hartstochtelijke liefdes, verhalen over vrijheid, gelijkheid, ingehouden verdriet maar ook historische verhalen komen voorbij. Zo brengt deze avond elke liefhebber in vervoering.

Special guest: Leila Gouchi

Leila Gouchi staat bekend om haar voortreffelijke stem en een passie voor muziek, maar ook een majestueuze aanwezigheid die ons meevoert naar tijdloze landen van romantiek en liefde.

De Canadees-Marokkaanse kunstenaar, auteur, componist, performer en actrice combineert op sierlijke wijze oosterse en westerse ritmes en heeft opgetreden op talloze nationale en internationale podia in Noord-Amerika, Noord-Afrika, Marokko, het Midden-Oosten en nu Europa.

 

De Avond van de Arabische Filmmuziek is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Arteganza.

Geniet van een Arabisch menu bij restaurant Elixer

Bij restaurant Elixer, om de hoek bij de NedPhO-Koepel, hebben ze op 24 februari speciaal voor deze avond een Arabisch geïnspireerd menu samengesteld. 


Wil je voor het concert een hapje komen eten dan kan dat. Je kunt kiezen uit een driegangen chefsmenu voor € 35,-. Of voor de aanschuiftafel: hier zal iedereen bij elkaar aan tafel zitten en kunnen genieten van onze Arabische circulaire daghap voor € 17,50 met mogelijk een supplement van € 4,50 voor vlees of vis. Bij de aanschuiftafel zal ook iets worden verteld over het programma van het concert.


Als je wilt komen eten, dan graag reserveren via de onderstaande link o.v.v. Arabische 3 gangen of Arabische aanschuiftafel.
Uiteraard ben je ook welkom voor een borrelhapje en een drankje vooraf of na het concert.

Reserveer hier.

 

Restaurant Elixer
Batjanstraat 1A
1094 RC Amsterdam

 

 

 

Anderen bekeken ook deze concerten