Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Dvořáks Celloconcert met Gautier Capuçon

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Dvořáks Celloconcert met Gautier Capuçon

za 14 sep 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 15 sep 2024 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

De koning onder de celloconcerten, dat is Dvořáks machtige Celloconcert. De Franse cellist Gautier Capuçon weet de fijnste details in het bombastische meesterwerk haarscherp naar boven te halen. Daarnaast heeft Capuçon een bijzondere muzikale band met chef-dirigent Lorenzo Viotti. Dat belooft vuurwerk.

Dvořáks Celloconcert

‘Als ik wist dat je zó’n celloconcert kon componeren, dan had ik er al lang geleden één geschreven’, verzuchtte Johannes Brahms toen hij Dvořáks Celloconcert hoorde. Het is een seizoensopener die alles in zich heeft: heroïek, kracht, poëzie en weemoed. Geen wonder dat het nog altijd een van de meest geliefde werken voor cello en orkest is. Na de pauze dirigeert Viotti de Tweede symfonie van Schumann. In deze stormachtige én melodierijke symfonie probeerde de door ziekte gekwelde Schumann zijn lot te bezweren, door de overwinning op het noodlot in muziek te vatten.

Gautier Capuçon

De Franse cellist Gautier Capuçon wordt alom geprezen om zijn poëtische interpretaties met veel gevoel. Hij weet de fijnste details in het bombastische meesterwerk haarscherp naar boven te halen. Capuçon heeft een sterke muzikale band met chef-dirigent Lorenzo Viotti, samen vormen zij een gouden combinatie.

Anderen bekeken ook deze concerten