Agenda
Mozarts Vioolconcert nr. 1 met Liza Ferschtman

Nederlands Kamerorkest

Mozarts Vioolconcert nr. 1 met Liza Ferschtman

vr 22 nov 2024 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
za 23 nov 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 24 nov 2024 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Liza Ferschtman leidt het Nederlands Kamerorkest in een sprookjesachtig programma dat een totaalervaring belooft te worden voor (bijna) al je zintuigen. Wolfgang Amadeus Mozart staat centraal: geniet onder andere van zijn opgewekte Eerste vioolconcert.

Mozarts Eerste vioolconcert, afgewisseld met delen uit Gran Partita

In de sfeer van de ‘Akademie-concerten’, waarin Mozart zijn Weense publiek trakteerde op een mix uit zijn werk, klinken Mozarts opgewekte Eerste vioolconcert en zijn levendige Symfonie nr. 35, afgewisseld met delen uit de fameuze Gran Partita. Met een speciale rol voor een glasorgel! Symfonie nr. 35 baseerde Mozart op zijn eigen Haffner-serenade, geschreven voor de invloedrijke Salzburgse Haffner-koopmansfamilie. Als kers op de taart klinkt er een wereldpremière van componist Vanessa Lann in opdracht van het Nederlands Kamerorkest.

Liza Ferschtman: solo-viool én muzikale leiding

Mozart is geliefd bij luisteraars én musici. De Nederlandse violist Liza Ferschtman noemde het in een interview ‘een geschenk’ om die muziek te mogen spelen. Ferschtman is bij dit concert te bewonderen in een dubbelrol. Ze schittert in de solopartij bij Mozarts Vioolconcert en ze voert vanaf de eerste lessenaar het orkest aan.

Anderen bekeken ook deze concerten