Nieuws
Nederlands Kamerorkest met Circuit des Yeux op Le Guess Who?

Nederlands Kamerorkest met Circuit des Yeux op Le Guess Who?

Orkest speelt met Amerikaanse band op toonaangevend muziekfestival

Een ensemble van het Nederlands Kamerorkest speelt op zondag 11 november samen met de Amerikaanse band Circuit des Yeux op het toonaangevende muziekfestival Le Guess Who? in TivoliVredenburg in Utrecht. Het vierdaagse festival staat bekend om zijn grensoverschrijdende programmering en speelt zich af op meer dan twintig locaties in de stad. Speciaal voor het festival maakte Haley Fohr, frontvrouw van Circuit des Yeux, nieuwe arrangementen van nummers van het album Reaching for Indigo uit 2017. De repetities voor het concert vinden plaats in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het Nederlands Phiilharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in Amstedam-Oost.

Circuit des Yeux uit Chicago bestaat sinds 2012 en draait om de grauwe, krachtige stem van zangeres Haley Fohr. Het laatste album, Reaching for Indigo, kreeg lovende kritieken. Muzieksite Pitchfork beloonde de plaat met een 8,2 en prees de manier waarop Fohr haar eigen muzikale taal heeft ontwikkeld. Het is voor de tweede keer dat het Nederlands Kamerorkest op Le Guess Who? in Utrecht staat. Vorig jaar speelde een ensemble van het orkest met de Amerikaanse componist Patrick Higgins de Europese première van zijn werk Hyperborea No. 1 en zijn bewerking van Tenebrae Responsories for Holy Saturday van de Italiaanse componist Carlo Gesualdo (1566 - 1613).

Le Guess Who?

De twaalfde editie van Le Guess Who? vindt plaats van donderdag 8 tot en met zondag 11 november. Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? het centrum van Utrecht over met meer dan 100 optredens die plaatsvinden in kerken, galeries, theaters en popzalen. Le Guess Who? richt zich op artiesten die de drang voelen om de grenzen van bepaalde genres te verkennen en te verleggen. Naast hedendaagse en authentieke rock- en popmuziek is er ook niet-westerse muziek, avant-garde, folk, (free) jazz, ambient, drone, modern klassiek en mengvormen van al deze genres.

Circuit des Yeux met ensemble Nederlands Kamerorkest @ Le Guess Who?

zo 11 november 2018, 18.00 u
TivoliVredenburg (Grote Zaal), Utrecht

 

Circuit des Yeux
Haley Fohr, zang / gitaar / elektronica
Ailbhe Nic Oireachtaigh, altviool
Tyler Damon, drums

 

Nederlands Kamerorkest
Bas Treub, viool
Sietse-Jan Weijenberg, cello
Joaquin Clemente Riera, contrabas
Barry Jurjus, slagwerk

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten