Agenda
Hartmut Haenchen dirigeert Bruckner 8

Nederlands Philharmonisch Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Bruckner 8

za 14 nov 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 15 nov 2020 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Zestien jaar lang was Hartmut Haenchen de geliefde chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Nu keert hij terug om in de komende drie seizoen de late symfonieën van Bruckner te dirigeren. Hij begint met de Achtste symfonie.

Hartmut Haenchen

Hartmut Haenchen is terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In drie jaar tijd komen verschillende symfonieën van Anton Bruckner aan bod. Volgens NRC zijn het ‘schaarse momenten om naar uit te zien’. ‘Haenchens Bruckner is vol adem, vol (liefdes)liederen. Koperkoralen klonken vloeiend legato, houtblazers welden als krokusjes op uit de gonzende strijkers’, juichte de vijfsterren-recensie. Na Jeths’ ode aan Mahler beginnen het Nederlands Philharmonisch Orkest en Hartmut Haenchen aan een spannende reis.

Bestellen zonder risico

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan dan zullen wij u hierover per e-mail berichten. Kaartkopers krijgen de keuze om het aankoopbedrag om te zetten in een voucher, donatie of restitutie. Zo kunt u, zonder enig risico kaarten bestellen.

Bruckners Achtste symfonie

Anton Bruckners Achtste symfonie is een van de reuzen uit het orkestrepertoire. Het is de laatste voltooide symfonie van Bruckner en de kroon op zijn magnifieke symfonische oeuvre. Over de verpletterende finale riep hij zelf verrukt uit: ‘Halleluja, dit is de belangrijkste muziek uit mijn leven!’ Bruckners Achtste symfonie vraagt om een enorm orkest. Er zijn onder meer maar liefst acht hoorns nodig om dit werk van ongekende diepgang ten gehore te brengen.

Anderen bekeken ook deze concerten