Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Stravinsky en Prokofjev

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Stravinsky en Prokofjev

zo 21 feb 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 22 feb 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti staat dit seizoen twee keer op de bok bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In het eerste concert met het orkest sinds zijn benoeming dirigeert hij werken van Stravinsky en Prokofjev.

Lorenzo Viotti

Lorenzo Viotti maakte in 2018 diepe indruk tijdens een concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Net als nu stonden ook toen werken van Stravinsky en Prokofjev op de lessenaar. Het maakte hem tot toekomstig chef van het Nederlands Philharmonisch Orkest, volgens de Volkskrant ‘de uitdagendste dirigentenbaan van Nederland’. Pas in seizoen 2021-2022 begint Viotti aan zijn nieuwe klus, maar ook dit seizoen is hij tweemaal te horen met het orkest.

Speciaal voor seriehouders

Bestelt u een serie? Dan kunt u dit concert met 10% korting bestellen.

Bekijk series

Stravinsky en Prokofjev

Stravinsky en Prokofjev vormen dit concert de leidraad. Van Prokofjev hoort u de Vijfde symfonie: een echte oorlogssymfonie, gecomponeerd aan het eind van 1944, maar wel een die de overwinning voorspelt. In Prokofjevs eigen woorden is het ‘een hymne aan de vrije en gelukkige mens’. In het Vioolconcert van Stravinsky heeft Viotti de Noorse sterviolist en Edison-winnares Vilde Frang aan zijn zijde. Zij is een enthousiast pleitbezorger van dit werk. Nog onlangs omschreef de website Bachtrack haar vertolking als ‘gespeeld met de intensiteit van Heifetz’.

Anderen bekeken ook deze concerten