Agenda
Daniel Reuss dirigeert Bachs Magnificat

Nederlands Kamerorkest

Daniel Reuss dirigeert Bachs Magnificat

za 11 dec 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
za 11 dec 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 13 dec 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 13 dec 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Nederlands meest gevierde koordirigent leidt het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam in een Kerstconcert vol Bach, met als hoogtepunt het majestueuze Magnificat.

Daniel Reuss dirigeert Bach

Daniel Reuss behoort tot de top van de internationale koordirigenten. Met zijn eigen koor Cappella Amsterdam is hij regelmatig te gast bij het Nederlands Kamerorkest. Nog afgelopen voorjaar dirigeerde hij een unieke, verkorte versie van Bachs Johannes-Passion. Bach is ook de componist van dit Kerstconcert, waar, naast koor en orkest, ook muzikaal leider Gordan Nikolić een belangrijke rol speelt. Als opening van het programma soleert hij in een minivioolconcert, de virtuoze Sinfonia.

Magnificat van Bach

De feestelijke Orkestsuite nr. 3 is met zijn stevige opening, befaamde Air en opgetogen Gigue de perfecte opmaat voor Bachs grote koorwerk, de Magnificat. Voor kerst van het jaar 1723 schreef de componist deze stralende versie van de lofzang waarin Maria haar vreugde bezingt over de komst van Christus. Het is een feestelijk werk, compleet met drie trompetten en pauken. Een perfect stuk om alvast in de kerststemming te komen.

Podcast over Bach

Wilt u meer weten over Johann Sebastian Bach? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten