Agenda
Markus Poschner dirigeert Brahms' Tragische Ouverture en Symfonie nr. 4

Nederlands Philharmonisch Orkest

Markus Poschner dirigeert Brahms' Tragische Ouverture en Symfonie nr. 4

do 25 jan 2024 20:00u PHIL Haarlem Koop kaarten
za 27 jan 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 28 jan 2024 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Twee maal Brahms in dit concert onder leiding van Markus Poschner. Hij dirigeert de Tragische Ouverture en Symfonie nr. 4. Vioolvirtuoos Marc Bouchkov speelt het lyrische Vioolconcert van Mendelssohn en Peter-Jan Wagemans presenteert een nieuw werk in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Markus Poschner dirigeert Brahms

De muziek van Brahms zit dirigent Markus Poschner in de genen, getuige zijn met een International Classical Music Award bekroonde opname van diens symfonieën. Het concert opent met de dramatische Tragische Ouverture en als slot klinkt zijn Symfonie nr. 4. Van de finale maakte Brahms, geïnspireerd door de door hem zo verafgode Bach, een echte passacaglia. Een waar symfonisch meesterwerk waarin hij een barokke vorm ongeëvenaard weet te vertalen naar hartstochtelijke romantische muziek.

Marc Bouchkov speelt Mendelssohns Vioolconcert

Met Marc Bouchkov heeft het orkest een vertrouwd solist te gast. Vorig seizoen bracht hij als artist-in-residence al enkele grote vioolconcerten op de planken. Nu is het de beurt aan die van Mendelssohn, een van de meest lyrische vioolconcerten ooit geschreven. In opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest schreef Peter-Jan Wagemans een geheel nieuwe compositie. En het kan geen toeval zijn dat dit werk van Nederlands meest gespeelde componist de titel Passacaglia draagt.

Anderen bekeken ook deze concerten