Orkesten
Marc Bouchkov

Marc Bouchkov

Viool

Marc Bouchkov

‘Een uitzonderlijk talent!’ schreef de Zwitserse pers over Marc Bouchkov, in 2012 finalist van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. De Belgische violist met Russisch-Oekraïnse roots wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige en unieke artiesten van deze generatie. Hij is geboren in een familie van violisten en volgde zijn eerste lessen op vijfjarige leeftijd bij zijn grootvader  en vervolgens bij Claire Bernard en Boris Garlitsky. Hij studeerde als Young Soloist aan de Kronberg Academy bij Mihaela Martin. Sinds 2018 is Eduard Wulfson zijn mentor.

 

Hij soleerde met onder meer het Mariinsky Theater Symphony Orchestra en Valery Gergiev, het HR-Sinfonieorchester en Christoph Eschenbach, het Koninklijk Concertgebouworkest en Mariss Jansons. Daarnaast speelt Bouchkov regelmatig recitals in prestigieuze zalen als de Wigmore Hall, Carnegie Hall, de Elbphilharmonie Hamburg en het Konzerthaus in Berlijn. Als kamermusicus is hij regelmatig te gast op het Verbier Festival in Zwitserland. In seizoen 2022/2023 is het artist-in-residence bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

 

Bouchkov won diverse prijzen, waaronder de Eerste Prijs in de Montreal International Violin Competition en de Zilveren Medaille op de Tchaikovsky International Violin Competition. Hij mocht de London Music Masters Award in ontvangst nemen en is in 2019 bekroond met de muziekprijs van de Kulturstiftung Dortmund. Dit jaar kreeg hij de International Classical Music Award.