Orkesten
Markus Poschner

Markus Poschner

Dirigent

Markus Poschner

De Duitse dirigent Markus Poschner leerde het vak aan Hochschule für Musik und Theater München bij Hermann Michael. Maar ook beroemdheden als Sir Colin Davis en Jorma Panula begeleidden hem in zijn studie. Hij was enkele jaren orkestleider van de Komische Oper Berlin en van 2007 tot 2017 chef-dirigent van de Bremer Philharmoniker. Momenteel is hij chef van het Orchestra della Svizzera Italiana, waarmee hij een eigenzinnige en unieke opname maakte van de symfonieën van Brahms, die werd onderscheiden met de International Classical Music Award. Maar ook als vaste leider van het Bruckner Orchester Linz geniet hij grote bekendheid en maakte dit orkest tot een internationaal gerespecteerd ensemble.

 

Naast zijn vaste verbintenissen dirigeert Markus Poschner met grote regelmaat als gastdirigent. Zo dirigeerde hij de Staatskapelle Dresden, het Sinfonieorchester Berlin en het Orchestre National de France. Ook leidde hij regelmatig operaproducties bij onder meer de Staatsoper Berlin, de Oper Frankfurt en het Opernhaus Zürich. Naast zijn activiteit als dirigent is Markus Poschner een veelgevraagd jazzpianist.

Ik heb een hekel aan cross-over. Wat heeft het voor zin? Als je veel kleuren mengt krijg je grijs en met muziek werkt dat net zo.

Markus Poschner in een interview met The Scotsman.