News
Debuut Nederlands Philharmonisch Orkest in Arnhem

Debuut Nederlands Philharmonisch Orkest in Arnhem

This information is only available in Dutch

Orkest speelt samen met violist James Ehnes in Musis Arnhem

Het Nederlands Philharmonisch Orkest maakt maandag 11 maart 2019 zijn debuut in Arnhem! Onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht speelt het orkest in Musis Arnhem onder andere de Zesde Symfonie van Beethoven en de Schotse Fantasie van Bruch. Voor dat laatste werk heeft het orkest de Canadese violist James Ehnes uitgenodigd. Vanwege zijn virtuoze en lyrische kwaliteiten én grote muzikaliteit wilde het orkest hem graag weer als gast.

 

Het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft samen met het Nederlands Kamerorkest zijn thuisbasis in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. De orkesten spelen voornamelijk in Het Concertgebouw aan het Museumplein in Amsterdam, maar zijn ook regelmatig te horen in de Philharmonie Haarlem, Theater de Vest in Alkmaar en TivoliVredenburg in Utrecht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is daarnaast het vaste orkest van De Nationale Opera en speelt in Nationale Opera & Ballet verreweg de meeste operaproducties. Het orkest wordt geroemd om zijn hoge niveau en behoort internationaal tot de beste operaorkesten.

 

Beethoven en Bruch
Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt in Arnhem de Schotse Fantasie van Max Bruch. De componist, die onsterfelijk is geworden door zijn Eerste Vioolconcert, was duidelijk in zijn element als hij voor viool en orkest schreef. In de Schotse Fantasie weet hij Schotse volksliedjes tot een coherent vioolconcert te smeden. Na Bruch volgt de Zesde Symfonie van Beethoven, waarin de componist ons meeneemt de natuur in, van lieflijke beekjes, vogels en bloemen naar het natuurgeweld van een razende storm. Daarna - als de storm is overgetrokken - volgt een van de meest indrukwekkende finales van al Beethovens symfonieën.


NEDERLANDS PHILHARMONISCH ORKEST DEBUTEERT IN ARNHEM

 

ma 11 maart 2019, 20.15 u
Musis Arnhem

 

Nederlands Philharmonisch Orkest
Marc Albrecht, dirigent
James Ehnes, viool

 

Programma
Wagner - Ouverture ‘Rienzi’
Bruch - Schotse Fantasie
Beethoven - Symfonie nr. 6 ‘Pastorale’

Latest news

All news