Agenda
Feestconcert onder leiding van Gemma New

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert onder leiding van Gemma New

za 16 dec 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 18 dec 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert feest met het traditionele, jaarlijks terugkerende Feestconcert. Een spetterend verrassingsconcert onder leiding van de Nieuw-Zeelandse dirigent Gemma New.

Traditioneel Feestconcert

December is dé feestmaand en dat viert het Nederlands Philharmonisch Orkest traditiegetrouw met een spectaculair Feestconcert. Elk jaar pakt het orkest stevig uit met een avond vol muziek waar iedereen blij van wordt. Wat de musici zullen spelen is nog een grote verrassing. Worden het geliefde klassiekers, lichte klassiekers, swingende cross-overs of een combi van dit alles? Ervaar het zelf en geniet van dit spetterende verrassingsconcert!

Dirigent Gemma New

Een ding is in ieder geval wel zeker en dat is de dirigent. De Nieuw-Zeelandse Gemma New is een van de topdirigenten van haar land. Nog maar 33 jaar oud maakte ze al grote indruk bij orkesten als het New York Philharmonic en het Dallas Symphony Orchestra. In 2021 won ze de Sir Georg Solti Conducting Award en sinds 2022 is ze chef-dirigent van het New Zealand Symphony Orchestra. New is ‘één van de helderst rijzende sterren aan het dirigenten-firmament’, aldus de Amerikaanse pers. Met zo’n dirigent wordt het een echt feestconcert.

Anderen bekeken ook deze concerten