Agenda
Pergolesi’s Stabat Mater met Tim Mead en Francesca Aspromonte

Nederlands Kamerorkest

Pergolesi’s Stabat Mater met Tim Mead en Francesca Aspromonte

vr 11 okt 2024 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
za 12 okt 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 13 okt 2024 15:00u PHIL Haarlem Koop kaarten

Met Tim Mead en Francesca Aspromonte heb je twee absolute meesterzangers van het barokke repertoire in huis. Het Nederlands Kamerorkest begeleidt hen in het beroemde en geliefde Stabat Mater van Pergolesi. Met daarnaast prachtige muziek van Wassenaer en Stravinsky waarin Pergolesi stiekem ook nog even opduikt.

Tim Mead en Francesca Aspromonte zingen Pergolesi’s Stabat Mater

Tim Mead begon zijn carrière bij het befaamde Choir of King’s College Cambridge. Francesca Aspromonte is gerenommeerd docente Italiaanse vocale barok aan het Haags Conservatorium. Samen zingen zij, begeleid door het Nederlands Kamerorkest, het beroemde en geliefde Stabat Mater van Pergolesi. Met maar twee zangers en een klein ensemble weet deze Italiaanse componist het middeleeuwse gedicht over het verdriet van Maria bij de gekruisigde Christus ongeëvenaard te treffen.

Het Nederlands Kamerorkest met Wassenaer en Stravinsky

Ook bij de rest van het programma, gespeeld door het Nederlands Kamerorkest onder zijn vaste leider Gordan Nikolić, komt Pergolesi om de hoek kijken. Stravinsky baseerde zijn vrolijke ballet Pulcinella op diens muziek. Tenminste dat dacht hij, want veel van die muziek bleek niet van Pergolesi te zijn, zoals de Concerti Armonici. Die waren van de Nederlandse Unico graaf van Wassenaer en één daarvan is in dit programma te horen. Schitterende barokmuziek van Nederlandse bodem op unieke wijze met Stravinsky en Pergolesi verbonden.

Anderen bekeken ook deze concerten