Orkesten
Stanislav Kochanovsky

Stanislav Kochanovsky

Dirigent

Stanislav Kochanovsky

De Russische dirigent Stanislav Kochanovsky volgde zijn opleiding aan het conservatorium van Sint Petersburg waar hij naast koor- en orkestdirectie ook orgel studeerde. Na het behalen van zijn diploma deed hij aan het Milhailovsky Theater in dezelfde stad een schat aan ervaring op met meer dan 60 opera- en balletvoorstellingen. Daarna was hij van 2010 tot 2015 chef-dirigent van het Safonov Staats Philharmonisch Orkest. Na zijn succesvolle debuut bij de Accademia Nazionale Santa Cecilia volgden al snel meerdere uitnodigingen.

 

Inmiddels heeft Stanislav Kochanovsky diverse beroemde orkesten gedirigeerd, waaronder het Philharmonia Orchestra, het Melbourne Symphony Orchestra, de Dresdner Philharmonie en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Operaproducties leidde hij bij onder meer bij het Opernhaus Zürich, de Maggio Musicale Fiorentino in Florence en het Mariinsky Theatre in Sint Petersburg. In januari 2017 maakte hij grote indruk met zijn debuut bij De Nederlandse Opera met Borodins Prins Igor.

De klanken die hij aan het omroeporkest ontlokt, vooral in de intieme momenten, hebben zo’n rijke textuur dat je ze bijna fysiek kunt ervaren.

Recensie van Operamagazine.nl naar aanleiding van zijn uitvoering van Francesca da Rimini in de Zaterdagmatinee.