Orkesten
Stanislav Kochanovsky

Stanislav Kochanovsky

Dirigent

Stanislav Kochanovsky

De Russische dirigent Stanislav Kochanovsky volgde zijn opleiding aan het conservatorium van Sint-Petersburg waar hij naast koor- en orkestdirectie ook orgel studeerde. Na het behalen van zijn diploma deed hij aan het Milhailovsky Theater in dezelfde stad een schat aan ervaring op met meer dan 60 opera- en balletvoorstellingen. Daarna was hij van 2010 tot 2015 chef-dirigent van het Safonov Staats Philharmonisch Orkest. Na zijn succesvolle debuut bij de Accademia Nazionale di Santa Cecilia volgden al snel meerdere uitnodigingen.

 

Inmiddels heeft Stanislav Kochanovsky diverse beroemde orkesten gedirigeerd, waaronder het Philharmonia Orchestra in Londen, het Melbourne Symphony Orchestra, de Dresdner Philharmonie en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Operaproducties leidde hij bij onder meer bij het Opernhaus Zürich, de Maggio Musicale Fiorentino in Florence en het Mariinsky Theater in Sint-Petersburg. In januari 2017 maakte hij grote indruk met zijn debuut bij De Nationale Opera met Borodins Prins Igor.

Als kind luisterde ik al klassieke muziek met mijn grootvader. Hij vertelde mij verhalen van opera’s in plaats van sprookjes.

Interview in DR News met Simone Di Tommaso