Orkesten
Nicolas Altstaedt

Nicolas Altstaedt

Cello

Nicolas Altstaedt

In 2010 kwam de grote doorbraak van de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt, toen hij optrad met de Wiener Philharmoniker tijdens het Festival van Luzern en hij de Credit Suisse Young Artist Award dat jaar won. Altstaedt maakte furore op talloze concertpodia, waaronder Carnegie Hall in New York, Het Concertgebouw in Amsterdam en het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel.

Hij speelde samen met orkesten als het Tonhalle Orchester Zürich, het National Symphony Orchestra Washington en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van 2010 tot 2012 was hij BBC New Generation Artist en vanaf 2012 artistiek leider van het Kammermusikfest Lockenhaus. Afgelopen seizoen was hij artist-in-residence bij de nieuwe Elbphilharmonie in Hamburg.

In klein verband speelde Nicolas Altstaedt samen met onder anderen Janine Jansen, Christian Tetzlaff en pianist Fazi Say. Met deze laatste maakte hij een cd getiteld Four Cities, die met een Edison Klassiek bekroond werd. Natuurlijk treedt hij ook op met zijn levensgezel, violiste Vilde Frang. Een ervaring apart. ‘Samen muziek maken is intiemer dan het leven delen’. Inmiddels is hij ook als dirigent actief. Hij leidde onder meer het Scottish Chamber Orchestra en is sinds 2015 chef-dirigent van de Haydn Philharmonie in het Oostenrijkse Eisenstadt.