Orkesten
Nicolas Altstaedt

Nicolas Altstaedt

Cello

Nicolas Altstaedt

In 2010 kwam de grote doorbraak van de Frans-Duitse cellist Nicolas Altstaedt, toen hij optrad met de Wiener Philharmoniker tijdens het Festival van Luzern en hij dat jaar de Credit Suisse Young Artist Award won. Altstaedt maakte furore op talloze concertpodia, waaronder Carnegie Hall in New York, Het Concertgebouw in Amsterdam en het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel. Hij speelde samen met orkesten als het Tonhalle Orchester Zürich, het Orchestre National de France en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij regelmatig op historische instrumenten en werkt samen met gespecialiseerde ensembles als The Academy of Ancient Music en het Orkest van de Achttiende Eeuw.

 

In klein verband speelde Nicolas Altstaedt samen met onder anderen Janine Jansen, Christian Tetzlaff en pianist Fazil Say. Met deze laatste maakte hij een cd getiteld Four Cities, die met een Edison Klassiek bekroond werd. Sinds 2012 is hij artistiek leider van het Kammermusikfest Lockenhaus. Natuurlijk treedt hij ook op met zijn levensgezel, violiste Vilde Frang. Een ervaring apart.

‘Samen muziek maken is intiemer dan het leven delen’.

Inmiddels is Nicolas Altstaedt ook als dirigent actief. Hij leidde onder meer het Scottish Chamber Orchestra en was van 2015 tot 2022 chef-dirigent van de Haydn Philharmonie in het Oostenrijkse Eisenstadt.