Orkesten
Alexandre Tharaud

Alexandre Tharaud

Piano

Alexandre Tharaud

Zijn grote liefde ligt bij de Franse pianomuziek, van Couperin tot Debussy en verder. Zijn opname van de pianowerken van Ravel viel diverse malen in de prijzen, waaronder de CHOC du Monde de la Musique en de Stern des Monats Fono Forum. Ook verzorgde hij een geheel nieuwe uitgave van Ravels pianomuziek. Daarnaast is hij verknocht aan moderne muziek en maakte hij zelfs de cd Le boeuf sur le toit, waarin hij het Parijs van de roaring twenties tot leven laat komen. Het maakt Alexandre Tharaud tot een veelzijdig en beroemd pianist.

Minder goede piano’s dwingen mij dieper te graven naar mooie klanken.

Hij trad onder meer op in de Londense Wigmore Hall, Carnegie Hall in New York en de Weense Musikverein. In Nederland speelde hij samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, trad op in het Concertgebouw en was hoofdgast tijdens het Prinsengrachtconcert van 2015 in Amsterdam. Ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest liet hij zich de afgelopen jaren diverse malen van zich horen.

Studeren doet Alexandre Tharaud niet thuis, hij zoekt voortdurend overal naar uiteenlopende instrumenten om te repeteren: ‘Op een Steinway klinkt alles prachtig en volmaakt. Maar dat heeft ook zijn bedrieglijke kanten. Minder goede piano’s dwingen mij dieper te graven naar mooie klanken.’