Orkesten
Agneta Eichenholz

Agneta Eichenholz

Sopraan

Agneta Eichenholz

De Zweedse sopraan Agneta Eichenholz volgde haar opleiding aan de conservatoria van Stockholm en Malmö. Daarna was ze enige tijd verbonden aan de Folkoperan in Stockholm. Haar grote doorbraak kwam in 2009 toen Eichenholz in het Londense Covent Garden onder leiding van Antonio Pappano de titelrol in Bergs Lulu zong. Deze niet alleen technisch, maar ook theatraal en emotioneel moeilijke rol vervulde ze zo glansrijk dat ze vervolgens voor meerdere producties gevraagd werd en ze tegenwoordig als ‘Lulu-specialist’ te boek staat.

Natuurlijk heeft Eichenholz zich niet beperkt tot deze rol. Ze schittert ook in opera’s van Mozart, Verdi en Wagner. Daarmee had ze succes in eigen land en internationaal in operahuizen als de Deutsche Staatsoper Berlin, de Wiener Staatsoper en het Liceu in Barcelona. In 2014 maakte ze indruk bij De Nationale Opera in Arabella van Richard Strauss, met het Nederlands Philharmonisch Orkest en Marc Albrecht. Daarnaast is Agneta Eichenholz veelvuldig op de internationale concertpodia te vinden en zong ze met onder meer het Orchestre Philharmonique de Radio France en het Mozarteumorchester Salzburg.

Omdat ze getrouwd is met een dirigent, zou je denken dat huize Eichenholz voortdurend gevuld is met muziek, maar dat valt mee. “Muziek is ons beroep, daarbuiten praten we thuis niet over muziek, en willen het zelfs niet horen als we samen zijn.”