Orkesten
Peter Sonn

Peter Sonn

Tenor

Peter Sonn

Geboren in Salzburg kon het bijna niet anders dan dat Peter Sonn zijn eerste schreden als zanger in zijn geboortestad zou zetten. Hij studeerde aan de Salzburger Universtität Mozarteum en maakte nog tijdens zijn opleiding zijn debuut bij het Salzburg Festival. Enkele jaren was hij verbonden aan theaters als het Landestheater Coburg en het Tiroler Landestheater Innsbruck, waar hij zich ontwikkelde tot een allround lyrische tenor. Van 2009 tot 2012 was hij vast verbonden aan het Opernhaus Zürich.

In de loop der jaren heeft Peter Sonn bij veel operagezelschappen gezongen, waaronder de Staatsoper Berlin, de Wiener Staatsoper en de Scala in Milaan. Hij geldt als specialist van de rollen in de opera’s van Mozart, met een speciale voorkeur voor Tamino uit Die Zauberflöte. Maar hij zingt ook graag in opera’s van Wagner en Richard Strauss. Zo maakte hij in 2017 indruk in de productie van Salomé bij De Nationale Opera.

Ook voor het concertpodium wordt Peter Sonn veelgevraagd. Hij soleerde in grote vocale werken, met dirigenten als Daniel Barenboim, Christoph von Dohnanyi en Riccardo Muti. Hoe lang de tenor al op het hoogste niveau meedraait, blijkt wel uit de statistieken die hij over zichzelf verzamelde: 246 kostuums, 3286 aria’s en 4650 maal de hoge C.