Orkesten
Christopher Purves

Christopher Purves

Bariton

Christopher Purves

Als kind al liet Christopher Purves van zich horen doordat hij jarenlang zong in het befaamde King’s College Choir Cambridge. Na zijn stembreuk was de keuze al snel gemaakt om door te gaan als beroepszanger en hij ontwikkelde zich tot een succesvolle bas-bariton. Purves zong bij gerenommeerde operagezelschappen als Covent Garden in Londen, De Staatsoper Berlin en de Scala in Milaan. Twee jaar geleden was hij te zien bij De Nationale Opera in een productie van Enescu’s Oedipe. Behalve met het bekende repertoire heeft Christopher Purves een grote affiniteit met moderne opera. Zo kroop hij in de huid van Walt Disney in The perfect American van Glass en zong hij opera’s van onder andere Benjamin en MacMillan.

Als concertzanger trad Christopher Purves op met het London Symphony Orchestra, de Academy of Ancient Music en het Gewandhausorchester Leipzig. In 2016 schitterde hij nog in Beethovens Negende symfonie tijdens de BBC Proms in de Londense Royal Albert Hall. Zijn dubbel-cd Handel's Finest Arias For Base Voice werd door de vakpers enthousiast begroet.

Op de vraag welke operarollen hij het liefst zingt, gaf de bas als antwoord: ‘In de regel heb ik het meeste plezier in schurken, maar dan wel slechteriken met een gecompliceerde psychologische achtergrond.’