Orkesten
Hannes Minnaar

Hannes Minnaar

Piano

Hannes Minnaar

Pianist Hannes Minnaar (1984) studeerde piano en orgel aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn en Jacques van Oortmerssen. Hij studeerde daar met de hoogste onderscheiding af. Zijn grote doorbraak kwam met het behalen van de derde prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010. Momenteel is Minnaar een veelgevraagd solist bij gerenommeerde orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het Nationaal Orkest van België en vrijwel alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Wereldwijd speelt hij recitals. In Het Concertgebouw trad hij afgelopen seizoen voor het eerst op in de prestigieuze serie Meesterpianisten. In 2016 ontving Minnaar de Nederlandse Muziekprijs. Regelmatig treedt hij op met befaamde musici als Janine Jansen en Isabelle van Keulen. Daarnaast is hij oprichter van het uiterst succesvolle Van Baerle Trio.

Hannes Minnaar heeft verscheidene opnames op zijn naam staan. Zijn debuut-cd, met werk van Ravel en Rachmaninoff, werd met een Edison bekroond. En ook zijn cd-project met de pianoconcerten van Beethoven werd enthousiast ontvangen. Voor orgelspelen heeft Hannes Minnaar geen tijd meer. ‘Maar het orgel is heel belangrijk geweest voor mijn esthetiek. Je hoort elke noot, je kunt niets wegmoffelen, elke noot heeft zijn eigen plek.’