Orkesten
Elim Chan

Elim Chan

Dirigent

Elim Chan

De uit Hongkong afkomstige Elim Chan wijdde zich pas later volledig aan een studie orkestdirectie. Ze studeerde eerst een aantal jaar psychologie in Amerika, waar ze in aanraking kwam met het universiteitsorkest. Daar dirigeerde ze eerst voor haar plezier, totdat het besef kwam dat orkestdirectie haar levensdoel moest zijn. Dat het een uitstekende keuze was, bleek wel toen ze in 2014 de Donatella Flick-LSO Competition won. Het gaf haar de mogelijkheid om een jaar als assistent van Valery Gergiev bij het London Symphony Orchestra te werken. Het seizoen daarop volgde ze het Dudamel Fellowship-programma bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Inmiddels is Elim Chan een veelgevraagde dirigent. Zo leidde ze de Chicago Symphony Orchestra, het Orchestre National de Lyon en in Nederland het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de operabak deed ze ervaring op als chef-dirigent van de Norrlandsoperan in Zweden. Momenteel is ze vaste gastdirigent van het Royal Scottish National Orchestra en chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra.

In alle hectiek van het bestaan als succesvol dirigent wil Elim Chan voorkomen zichzelf helemaal voorbij te lopen. Haar motto in haar carrière is dan ook: Dirigeer je eigen leven.