Orkesten
Lucienne Renaudin Vary

Lucienne Renaudin Vary

Trompet

Lucienne Renaudin Vary

‘Ze heeft een ongelooflijk talent. Om het even of het jazz of klassiek is, ze danst op beide koorden’, zomaar één van de impressies van de vakpers over de uitzonderlijk begaafde Franse trompettiste Lucienne Renaudin Vary. Nog maar elf jaar oud won ze al haar eerste concoursprijzen zoals het Concours Européen des Jeunes Trompettistes d'Alençon. Aan het Parijse conservatorium werd ze als eerste ooit tegelijkertijd toegelaten in zowel de klassieke als de jazzopleiding. Ze heeft al een stevige concertervaring en trad op in onder meer Salle Gaveau, het Annecy Classic Festival, Salon Musicora en het Festival Classique au Vert.

 

Bij het grote publiek werd ze bekend toen ze in 2016 als ‘ontdekking van het jaar’ voor de Franse televisie optrad tijdens de Victoires de la Musique Classique. In de afgelopen tijd soleerde ze, naast natuurlijk diverse orkesten uit haar eigen land, bij onder meer het Royal Philharmonic Orchestra, de Münchner Philharmoniker en het Hong Kong Sinfonietta.

 

Haar eerste cd, The Voice of the Trumpet, was meteen een succes. Hierop speelt ze, begeleid door het Orchestre National de Lille, in klassieke en jazz bewerkingen van vocale composities. Het is voor een deel een eerbetoon aan haar idool Chet Baker: ‘Hij kan zingen en spelen, de perfecte mix van stem en trompet.’