Orkesten
Mark Padmore

Mark Padmore

Tenor

Mark Padmore

Er zijn maar weinig tenoren met zo’n breed repertoire als Mark Padmore. Als specialist in barokmuziek werkte hij samen met dirigenten als Herreweghe, Gardiner en Jacobs. Als evangelist in Bachs passies is hij ongeëvenaard. Hij zong zelfs een Matthäus-Passion in een geënsceneerde versie met de Berliner Philharmoniker en Sir Simon Rattle, die in 2013 een BBC Music Magazine DVD Award ontving. Hij is een indrukwekkend liedvertolker van onder anderen Schubert en Schumann en werkte daarin samen met pianisten als Kristian Bezuidenhout en Paul Lewis.

 

Mark Padmore is bekend door zijn fenomenale Britten-interpretaties. Hij schitterde in een spraakmakende tv-productie van The turn of the screw door de BBC. Voor zijn opname van de Serenade en de Nocturne kreeg hij in 2013 een ECHO Klassik Award. Voor zijn jarenlange grote verdienste in de muziek werd hij in 2019 benoemd tot Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.

Als homoseksueel en pacifist was Britten in de jaren direct na de oorlog een buitenstaander. Dat heeft hem getekend. In het diepst van zijn ziel was hij een onschuldig mens en zich zeer bewust van het kwaad in de wereld.

Mark Padmore over componist Benjamin Britten in een interview met Klassik.com.