Orkesten
Mei-Ann Chen

Mei-Ann Chen

Dirigent

Mei-Ann Chen

De van oorsprong Taiwanese dirigent Mei-Ann Chen leerde het vak in de jaren dat ze leider was van het Portland Youth Philharmonic Orchestra, één van de oudste en meest gerenommeerde jeugdorkesten van Amerika. Van 2010 tot 2016 was ze chef-dirigent van het Memphis Symphony Orchestra. Volgens het vaktijdschrift Musical America behoort ze tot de dertig meest invloedrijke persoonlijkheden van de Verenigde Staten.

 

Momenteel is Mei-Ann Chen vaste gastdirigent van het Styriarte’s Recreation Grosses Orchester Graz, leider van het Taiwan Symphony Orchestra Summer Festival en chef-dirigent van Chicago Sinfonietta. Met dit ensemble maakte ze vorig seizoen een bijzondere opname met muziek van Amerikaanse vrouwelijke componisten. Ook leidde ze onder meer het Houston Symphony Orchestra, het Oslo Philharmonisch Orkest en het Luzerner Sinfonieorchester. Ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft Mei-Ann Chen de afgelopen jaren een aantal concerten gedirigeerd.

We zijn als dirigent op zijn best als we slechts fungeren als een muzikale pijpleiding. Als we zo ongemerkt oplossen in de achtergrond tijdens een uitvoering hebben we onze taak het beste volbracht.

Mei-Ann Chen over haar taak als dirigent.