Orkesten
Lise Berthaud

Lise Berthaud

Altviool

Lise Berthaud

Lise Berthaud begon als kind met vioolspelen, maar stapte al snel over op de altviool. Haar opleiding volgde ze aan het conservatorium van Parijs onder Pierre-Henri Xuereb. Nog tijdens haar studie won ze het Concours Eurovision des jeunes musiciens 2000. Vijf jaar later kreeg ze een speciale prijs tijdens het Concours international d'exécution musicale de Genève. Van 2013 tot 2015 maakte ze deel uit van het New Generation Artists Scheme waardoor ze met veel Engelse orkesten kon optreden.

 

Inmiddels heeft Lise Berthaud gespeeld op grote podia als de Londense Wigmore Hall, het Wiener Konzerthaus en Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze heeft diverse cd’s op haar naam staan, waaronder een opname van Harold en Italie met het Orchestre National de Lyon onder Leonard Slatkin. Ook werkte ze mee aan een opname van de complete kamermuziek van Brahms. Sinds de oprichting in 2016 is ze lid van het veelgeprezen Skride Piano Quartet.

Met haar warme en veelzijdige klank, geeft Lise Berthaud een uiterst expressieve vertolking en speelt de flamboyante passage met virtuoze zwier.

The Guardian over haar eerste solo-opname met werken van Schumann, Schubert en Brahms.