Orkesten
Carlo Rizzi

Carlo Rizzi

Dirigent

Carlo Rizzi

Sinds zijn debuut in 1982 met Donizetti’s L’ajo nell’imbarazzo en de eerste prijs bij het Toscanini Concours in Parma drie jaar later, heeft Carlo Rizzi grote bekendheid gekregen als een van ’s werelds meest veelzijdige operadirigenten. Van 1992 tot 2008 was hij, met een korte onderbreking, muzikaal directeur van de Welsh National Opera. Daarnaast was hij te gast bij vrijwel alle beroemde operahuizen, zoals het Royal Opera House Covent Garden, de Metropolitan Opera in New York en de Scala in Milaan. In 1988 maakte hij zijn debuut bij De Nationale Opera, waar hij sindsdien meerdere producties heeft geleid, onder meer met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds vorig jaar is hij directeur van Opera Rara, een Engelse organisatie die zich toelegt op de uitvoering van onbekende en vergeten opera’s.

Carlo Rizzi is ook een veelgevraagd concertdirigent. Zo leidde hij onder meer het Orchestre Philharmonique de Strasbourg, het Hongaars Nationaal Philharmonisch Orkest en het London Philharmonic Orchestra.

Als kleuter kreeg ik van mijn ouders een speelgoedpiano. Die maakte ik stuk om te kijken hoe het ding werkte. Ze waren zo verrast dat ze me onmiddellijk naar pianoles stuurden.

Carlo Rizzi over zijn vroegste muzikale ervaring in een interview met The Stage.