Orkesten
Anna Lucia Richter

Anna Lucia Richter

Mezzosopraan

Anna Lucia Richter

De Duitse mezzosopraan Anna Lucia Richter is nog maar 31 jaar, maar kan nu al terugkijken op een gloedvolle carrière met een breed repertoire van oude tot hedendaagse muziek. Ze schitterde in voorstellingen over de hele wereld bij onder andere de Staatsoper Hamburg, het Theater an der Wien en in 2014 bij De Nationale Opera in een productie van Monteverdis L’Orfeo. Op het concertpodium maakte ze naam met concerten bij het Budapest Festival Orchestra, Giardino Armonico, het Koninklijk Concertgebouworkest en een exemplarische uitvoering van Mahlers Symfonie nr. 4 met het London Symphony Orchestra onder leiding van Haitink.

 

Ze heeft een grote voorliefde voor liederen waarmee ze talloze recitals gaf in onder meer de Londense Wigmore Hall, Carnegie Hall in New York en het Rheingau Musik Festival. Daarin durft ze ook te improviseren, zoals ze laat horen op haar cd met Duitse romantische liederen, een opname die voor een Edison genomineerd werd.

Mijn meisjeskamer op vierhoog stond via de centrale verwarming in verbinding met de begane grond. Dat was het domein van mijn grootvader, een pianist. Zolang ik me kan heugen kwam Bach via de buizen. Voor preludes en fuga's bleef ik graag langer in bed.

Anna Lucia Richter in een interview met de Volkskrant