Orkesten
Maximilian Hornung

Maximilian Hornung

Cello

Maximilian Hornung

De Duitse cellist Maximilan Hornung won in 2005 de eerste prijs bij het Deutsche Musikwettbewerb en twee jaar later het ARD Musikwettbewerb als lid van het Tecchler Trio. Al op 23-jarige leeftijd werd hij eerste cellist bij het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Enkele jaren later richtte hij zich volledig op een solocarrière en met succes. Hij was te gast bij onder meer het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France en het Tonhalle Orchester Zürich.

 

Hornung gaf recitals in beroemde zalen als de Wiener Musikverein, de Londense Wigmore Hall en Het Concertgebouw in Amsterdam waar hij samenspeelde met onder anderen Anne-Sophie Mutter, Hélène Grimaud en Lars Vogt. Zijn omvangrijke discografie leverde hem diverse prijzen op. Voor zijn debuutalbum ontving hij in 2011 de ECHO Klassik Young musician of the year. Nog niet zo lang geleden nam hij met violist Antje Weithaas het Dubbelconcert van Brahms op. Momenteel is hij artistiek leider van de Trausteiner Sommerkonzerte.

Elke cellist lijdt aan het complex dat hij te zacht is. Als trompettist kom je overal bovenuit, dus misschien zou ik dan trompettist willen worden.

Maximilian Hornung over de mogelijkheid een ander instrument te spelen in een interview met Mozart bloggt