Orkesten
Arthur Jussen

Arthur Jussen

Piano

Arthur Jussen

Arthur Jussen werd op achtjarige leeftijd, tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent, verkozen tot ‘Jong Muziektalent van het jaar’. Net als zijn oudere broer Lucas studeerde hij bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker en de Portugese meesterpianiste Maria João Pires. Hij vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn.

 

Zowel samen als alleen gaven de broers talloze recitals, onder meer in de serie Meesterpianisten van Het Concertgebouw, maar ook in de Wigmore Hall, Tonhalle Zürich en het Tsjaikovski-Conservatorium in Moskou.

 

Ze werkten samen met vrijwel alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en verscheidene malen het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Daarbuiten traden ze op met orkesten als het Philadelphia Orchestra, de Münchener Philharmoniker en het Mozarteumorchester tijdens de Salzburger Festspiele. Uitgebreide tournees brachten hen naar Japan, China en Zuid-Korea.

 

Uniek is het contract van de broers Jussen met het label Deutsche Grammophon, waar hun debuut-cd binnen korte tijd platina en een Edison Klassiek Publieksprijs opleverde. Hun cd met dubbelconcerten van Mozart werd door vakblad The Gramophone betiteld als ‘behorend tot de 50 beste opnames van Mozart ooit gemaakt’.