Orkesten
Anna den Herder

Anna den Herder

Altviool

Anna den Herder

Anna Magdalena den Herder is een Nederlandse altviolist. Haar spel wordt gekenmerkt door een mooie warme klank en natuurlijke muzikale overtuigingskracht. Door haar communicatieve spel valt Anna op, zowel in haar baan als plaatsvervangend aanvoerder bij het Nederlands Kamerorkest als in haar rijke kamermuziekleven ernaast. Ze speelt en speelde in verschillende hooggewaardeerde ensembles als de Amsterdam Chamber Soloists, het Goldberg Strijktrio en op festivals als Southwell Music Festival, Delft Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival in Den Haag Strijkkwartet Biennale, en de Cello Biennale.

 

In 2018 maakte Anna haar debuut als soliste in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam met het zesde Brandenburgconcert van J.S. Bach samen met het Nederlands Kamerokest. In dat jaar soleerde zij ook samen met Saskia Otto in de Sinfonia Concertante van W.A. Mozart en speelde zij het Altviool Concert van W. Walton met het Sweelinck Orkest. Als winnares van het Nationale Altvioolconcours werd zij dé complete altvioliste en musicienne genoemd, ook werd haar, als eerste altvioliste, de Kersjes van Groenekan beurs toegekend in 2009. Als gastaanvoerder speelde zij onder andere bij het Nederlands Philharmonish Orkest, Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en Philharmonie Zuid Nederland.

 

Anna bespeelt een altviool gebouwd door Marino Capicchioni in Rimini (Italie) 1965, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar strijkstok is gemaakt door H. L. Gillet, deze aankoop is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.