Orkesten
Paul Meyer

Paul Meyer

Klarinet

Paul Meyer

De Franse klarinettist Paul Meyer studeerde aan het Conservatorium van Parijs en aan de Basler Musikhochschule. In 1982 won hij de French Young Musician's Competition en in 1984 de Young Concert Artists International Auditions. Hij trad op met orkesten over de hele wereld, waaronder het Orchestre National de France, het Koninklijk Concertgebouworkest, het BBC Philharmonic Orchestra en het Los Angeles Philharmonic.

 

Meyer is ook actief als dirigent. Hij studeerde orkestdirectie bij Charles Bruck aan de Pierre Monteux School in Maine en bij John Carewe, die hij assisteerde bij de Northern Junior Philharmonic. Hij dirigeerde onder meer het Seoul Philharmonic Orchestra en Copenhagen Phil en was chef-dirigent van het Tokyo Kosei Wind Orchestra. In 2018 werd hij chef-dirigent van het Mannheim Chamber Orchestra.

 

Meyer heeft een grote passie voor kamermuziek. Hij richtte het ensemble Les Vents Français op en is samen met Eric Le Sage en Emmanuel Pahud medeoprichter van het Festival International de Musique de Salon de Provence.