Orkesten
Giuseppe Mengoli

Giuseppe Mengoli

Assistent-dirigent

Giuseppe Mengoli

De Italiaan Giuseppe Mengoli (1993) begon zijn carrière als dirigent op 19-jarige leeftijd nadat zijn leiderschapskwaliteiten als concertmeester in jeugd- en professionele orkesten werden opgemerkt door gerenommeerde dirigenten. Tussen 2014 en 2018 werkte hij als assistent bij Oleg Caetani, John Axelrod en Valery Gergiev en werkte hij samen met instellingen en orkesten zoals Real Orquesta Sinfonica de Sevilla, Oslo Opera House, Mariinsky Theatre, LaVerdi Symphony Orchestra en London Covent Garden. In 2018 maakte hij zijn debuut bij het Gustav Mahler Jugend Orchester in Bad Schandau.

 

Mengoli heeft een enorme ervaring als concertmeester en violist in verschillende orkesten zoals Konzerthaus Berlin, Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Tschaikovsky Festival Orchestra, Mariinsky Theatre, Gustav Mahler Jugend Orchester, Solisten Europees Luxembourg en de Berliner Camerata. Mengoli trad op met dirigenten als Fischer, Blomstedt, Harding, Jordan, Nott, Viotti, Gergiev, Inbal, Jurowsky en nam deel aan internationale tournees in de meest prestigieuze theaters in Europa zoals Philharmonie Berlin, Konzerthaus Berlin, Musikverein, Het Concertgebouw Amsterdam, Lucerne Festival en La Scala.

 

Mengoli studeerde van kinds af aan viool, compositie, analyse, orkestratie, percussie, trompet en piano. Als violist won hij verschillende internationale concoursen. Hij voltooide zijn vioolstudie met de onderscheiding cum laude en een speciale vermelding. Hij behaalde een masterdiploma kamermuziek in Italië, volgde de masterclasses van Boris Belkin aan de Chigi Academie in Siena en voltooide nog een master in viool met de hoogste onderscheiding aan de Hochschule für Musik Würzburg bij Tianwa Yang.

 

Mengoli studeert momenteel orkestdirectie aan de prestigieuze Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar, begeleid door Nicolás Pasquet. Als onderdeel van zijn studie dirigeert hij regelmatig orkesten als de Staatskapelle Weimar, Jenaer Philarmonie en de Göttinger Symphoniker en blijft hij een dubbele carrière uitbouwen als dirigent en violist. Recente hoogtepunten zijn onder meer een debuut als gastconcertmeester bij Filarmonica Toscanini in Parma, dirigeren en optreden als solist in Berlijn en Milaan met de Berliner Camerata, een uitnodiging als solist om Vioolconcert nr. 1 van Sjostakovitsj te spelen met de Jenaer Philarmonie en het repeteren van Beethovens Vijfde symfonie met het Youth Musicians of Europe Orchestra.