Orkesten
Ludovic Morlot

Ludovic Morlot

Dirigent

Ludovic Morlot

Na acht jaar als chef-dirigent van Seattle Symphony, ontving Ludovic Morlot de titel dirigent emeritus. Een aantal van zijn projecten bij het orkest, waaronder John Luther Adams Become Ocean en Aaron Jay Kernis' Vioolconcert uitgevoerd door James Ehnes, hebben het orkest vijf Grammy Awards opgeleverd, evenals de Gramophone's 2018 Orchestra of the Year. Onder leiding van Ludovic zijn 19 opnames uitgebracht onder het label Seattle Symphony Media, dat in 2014 werd gelanceerd.

 

Sinds 2019 is Ludovic een Associate Artist van het BBC Philharmonic Orchestra met wie hij al vele jaren een nauwe band heeft. Ludovic is ook artistiek directeur en een van de oprichters van het National Youth Orchestra of China. Hij dirigeerde hun inaugurele concerten in New York en China in 2017 en leidde hun Europese Tour in 2019.

 

Ludovic leidde onder meer het Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, Staatskapelle Dresden, het San Francisco Symphony Orchestra en het London Philharmonic Orchestra. Van 2012 tot 2014 was hij chef-dirigent van De Munt in Brussel.