Orkesten
Vincent van Wijk

Vincent van Wijk

Hobo

Vincent van Wijk

Vincent van Wijk (1990) volgde zijn eerste hobolessen bij Benjamin Boers aan de muziekschool van Leiden, waarna hij in 2007 werd toegelaten tot de school van Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij les kreeg van Ali Groen. Hij zette zijn studie voort aan de hoofdvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ook Alexei Ogrintchouk (solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest) zijn leraar werd. In 2013 studeerde hij verder aan de Masteropleiding in Den Haag bij Karel Schoofs (solohoboïst van het Rotterdam Philharmonisch Orkest) en Alexei Ogrintchouk, die hij vervolgens twee jaar later met een driedelige specialisatie in zowel hobo, als hobo d’amore en althobo cum laude afsloot.

 

Tijdens zijn studie volgde Vincent verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Maurice Bourgue, Hansjörg Schellenberger, Stefan Schilli, Bart Schneemann en volgde hij privélessen bij o.a. Lucas Macias Navarro, Dominik Wollenweber en Frank de Bruine. Hij won prijzen bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en hij speelde mee met verschillende producties in het Nationaal Jeugdorkest (NJO).

 

Vincent is sinds 2013 als hoboïst in professionele orkesten werkzaam zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamer Orkest, Residentie Orkest, Het Balletorkest, Belgische Kamerfilharmonie, Metropole Orkest, Phion, Philharmonie ZuidNederland en Brussels Philharmonic. Hij heeft in zijn carrière gewerkt met dirigenten en componisten zoals Daniele Gatti, Hartmut Haënchen, Trevor Pinnock, Marc Albrecht, Ivor Bolton, James MacMillan, Yannick Nezet-Seguin, Gordon Nicolic, Ingo Metzmacher, Michele Mariotti, Reinbert de Leeuw, Martijn Padding en Louis Andriessen.