Orkesten
Gautier Capuçon

Gautier Capuçon

Cello

Gautier Capuçon

Stammend uit een muzikaal gezin studeerde Gautier Capuçon cello en piano aan onder meer het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Maar het was de cello waarmee hij zijn grootste roem verwierf. Hij won diverse prijzen waaronder het André Navarra Cello Concours Toulouse in 1999 en de Borletti-Buitoni Trust Award in 2004. In 2001 was hij Nouveau talent de l'année van de Victoire de Musique. Diverse cd-opnames die hij maakte zijn bekroond met een Echo Klassik Award.

We moeten ons ervan bewust zijn dat muziek geen exclusieve museumkunst is. Muziek vraagt om voortdurende progressie.

Gautier Capuçon werkte samen met grote orkesten als de Münchener Philharmoniker, het Orchestre National de Lyon en het Philadelphia Orchestra. Als kamermusicus speelde hij met onder anderen Martha Argerich, Jean-Yves Thibaudet en natuurlijk zijn broer, de violist Renaud Capuçon. Daarnaast is hij stichter en hoofddocent van de Classe d'Excellence de Violoncelle bij de Fondation Louis Vuitton in Parijs.

 

Hoewel Gautier Capuçon een breed repertoire op zijn naam heeft staan, heeft hij een grote voorliefde voor hedendaagse muziek en gaf wereldpremières van componisten als Lera Auerebach en Thierry Escaich.