Orkesten
Jonian Ilias Kadesha

Jonian Ilias Kadesha

Leiding en viool

Jonian Ilias Kadesha

De Grieks-Albanese violist Jonian Ilias Kadesha volgde zijn opleiding aan de Kronberg Academy in Duitsland. Zijn uitzonderlijk talent bewees hij met prijzen bij de Deutscher Musikwettbewerb en de Leopold Mozart Violin Competition in Augsburg. Hij soleerde onder meer bij het Royal Philharmonic Orchestra, het Athene Staats Orkest en het Münchner Rundfunkorchester. Daarnaast trad hij op in grote zalen als de Londense Wigmore Hall en de Berliner Philharmonie.

 

In de kamermuziek speelde Jonian Ilias Kadesha samen met beroemde musici als Martha Argerich, Nicolas Altstaedt en Gábor Takács-Nagy. Hij heeft opgetreden op het Verbier Academy Festival en de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern. Ook is hij oprichter van het Caerus Kamer Ensemble en het Trio Gaspard waarmee hij diverse onderscheidingen won. De laatste jaren treedt hij vaker op als concertmeester/leider bij diverse kamerorkesten. Als zodanig werkte hij samen met onder meer het Scottish Chamber Orchestra, de London Mozart Players en vorig seizoen het Nederlands Kamerorkest.

 

Over het maken van een opname:

Het gevaar is dat je bij het spelen in een studio op safe modus gaat, omdat het altijd over kan. Je moet altijd de illusie blijven scheppen alsof er publiek bij is.

Citaat uit een interview met de Duitse radiozender WDR3.