Orkesten
Jonathan Cohen

Jonathan Cohen

Dirigent

Jonathan Cohen

Jonathan Cohen begon zijn carrière als barokcellist. Toen hij in dat verband samenwerkte met William Christie en Les Arts Florissants kreeg hij de kans om hem te assisteren en zelf te dirigeren. Het was ook de tijd dat hij van pianist transformeerde naar continuospeler. Met dat alles groeide hij uit tot een wereldwijd gerenommeerd barokspecialist. Momenteel is hij verbonden aan diverse ensembles en organisaties zoals Les Violons du Roy, het Tetbury Music Festival, Les Arts Florissants en het Saint Paul Chamber Orchestra. Als gast trad hij op met Philharmonia Baroque Orchestra, het Budapest Festival Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook leidde hij operaproducties bij de Glyndebourne Festival Opera.

 

In 2010 richtte hij Arcangelo op. Het werd al snel een van de leidende barokgezelschappen waarmee hij wereldwijd optrad in onder meer de Wigmore Hall in Londen, de Berliner Philharmonie, de Wiener Musikverein en Carnegie Hall in New York. Ook maakten dirigent en orkest diverse, door de vakpers uitstekend beoordeelde, opnames. Daaronder een cd met magnificats van leden van de Bach-familie.

Mijn visie van een compositie mag dan centraal staan, maar een goed concert is een huwelijk van de idee├źn van alle persoonlijkheden die betrokken zijn in het creatieve proces van musiceren.

Uit een interview met Meet the Artist