Orkesten
Laetitia Gerards

Laetitia Gerards

Sopraan

Laetitia Gerards

Laetitia Gerards ambieerde aanvankelijk een carrière op de cello, stapte over op muziektheater maar koos uiteindelijk voor een klassieke opleiding zang. Ze studeerde in Amsterdam bij Sasja Hunnego waar ze in 2016 summa cum laude haar diploma behaalde. Nog tijdens haar studie won ze het Prinses Christina Concours, korte tijd daarna gevolgd door de Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Momenteel wordt ze nog gecoacht door Margreet Honig.

 

In de afgelopen jaren trad Laetitia Geraerds op met onder meer het Concertgebouw Kamerorkest, het Symfonieorkest van Moskou en het Nederlands Philharmonisch Orkest. In de kleine zaal van Het Concertgebouw gaf ze een indrukwekkende geënsceneerde vertolking van Poulencs La voix humaine. In 2018 stelde ze in de serie TRACKS van Het Concertgebouw haar eigen programma samen. In 2019 debuteerde ze bij De Nederlandse Reisopera en Het Gelders Orkest in de musical A Little Night Music van Stephen Sondheim. Ze maakte daar zo'n grote indruk dat ze werd uitgenodigd om de hoofdrol te zingen in De verkochte bruid van Smetana, een productie die door corona tijdelijk is uitgesteld.

Het gaafste moment dat ik kan bereiken als ik in een opera sta, is opgaan in het moment. Als ik mezelf vergeet en in een rol kan kruipen, is het publiek er helemaal niet.

Uit een interview van 2020 met AvroTros.