Orkesten
Aylin Sezer

Aylin Sezer

Sopraan

Aylin Sezer

Sopraan Aylin Sezer zong afgelopen zomer op het Prinsengrachtconcert. Aylin zong eerder op het Young Patrons Gala van Nationale Opera en Ballet. Met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest zong Aylin de rollen van Elisabeth en Venus in een bewerkte Tannhäuser van Wagner. Daarnaast vertolkte Aylin de rol van Nele in van Gilse's Nederlandstalige opera Thijl. Deze opera werd genomineerd als “Best rediscovered Work” door International Opera Awards en verscheen onlangs op Spotify.Aylin Sezer vertolkte vele operarollen waaronder Violetta bij De Nederlandse Reisopera. Daarnaast was zij te horen als Pisana (I due Foscari) in De ZaterdagMatinée, Violetta, Micaela en Nedda bij Opera Spanga en als Zerlina, Despina en Emma (Khovanshchina) bij Opera Vlaanderen. Ook zong Aylin Pamina zowel bij Opera Zuid als in Peter Brook’s wereldtournee van Die Zauberflöte.

 

Als concertzangeres zong Aylin Strauss’ Vier Letzte Lieder en Clärchen in Beethovens Egmont met het Limburgs Symfonie Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend. Daarnaast is Aylin regelmatig te horen als solist in werken zoals Bach’s Matthäus Passion, Haydn's Die Jahreszeiten, Brahms' Ein Deutsches Requiem, Mozart en Saint-Saens’ Requiem, Poulenc’s Gloria en het Stabat Mater van Rossini. Aylin heeft onder meer met dirigenten gewerkt als Paul McCreesh, Sir Mark Elder, Giancarlo Andretta, Dmitri Jurowski en Alexander Joel en met regisseurs als David Alden, Peter Brook, Floris Visser en Corina van Eijk.

 

Aylin Sezer behaalde haar master in operazang bij de Dutch National Opera Academy met een onderscheiding voor ‘exceptional artistic quality’. In 2017 won zij de Schaunard Award voor een indrukwekkende vocale prestatie en de HOTIAD Award voor Turks Artiest van het jaar.