Orkesten
Peter Harvey

Peter Harvey

Bariton

Peter Harvey

De Engelse bariton Peter Harvey studeerde aanvankelijk Frans en Duits aan het Magdalen College in Oxford, voor hij aan een zangopleiding begon aan de Guildhall School of Music and Drama in London. Nog tijdens zijn studie won hij diverse prijzen waaronder de English Song Award en de Peter Pears Award.

Al snel bleek zijn grote talent voor het late barokke repertoire. Hij schitterde in talloze uitvoeringen en cd-opnames met gespecialiseerde ensembles als Collegium Vocale Gent, The English Baroque Soloists en Le Concert Spirituel. In de muziek van Bach is hij een veel gevraagd solist. De Nederlandse Bachvereniging maakte met hem door de pers zeer gewaardeerde opnames van onder meer het Weihnachtsoratorium en de Hohe Messe. Over zijn vertolking van de Christuspartij in de Matthäus Passion met het Gabrieli Consort schreef The Guardian: ‘Harveys Christus combineert berustende sacraliteit met voelbare, soms hartverscheurende doodsangst en twijfel.’ Dezelfde partij zong hij in 2008 met groot succes bij het Boston Symphony Orchestra waar Bernard Haitink dit werk voor het eerst in zijn carrière dirigeerde.

Maar ook buiten de barok heeft Peter Harvey furore gemaakt. Hij geeft wereldwijd liedrecitals in onder meer Engeland, Frankrijk en Canada, en maakte cd’s met werk van de hedendaagse componisten Tavener en Pousseur. Sinds 2008 heeft hij de leiding over het door hem zelf opgerichte Magdalena Consort.