Orkesten
Erin Morley

Erin Morley

Sopraan

Erin Morley

De Amerikaanse sopraan Erin Morley volgde haar opleiding aan de Juilliard School of Music in New York waar ze met speciale onderscheiding afstudeerde. In die tijd won ze diverse concoursen, waaronder de London’s Wigmore Hall International Song Competition in 2009. Haar carrière is nauw verbonden met de Metropolitan Opera in New York. Ze deed er ervaring op in het Lindemann Young Artist Development Program en maakte een indrukwekkend debuut in 2013 toen ze op het laatste moment inviel als Sophie in Der Rosenkavalier van R. Strauss. Ze zong talloze rollen bij de MET en veel van de opnames van het gezelschap waar ze aan meewerkte, waaronder Dialogues des Carmelites van Poulenc, werden genomineerd voor een Grammy Award.

 

Inmiddels is Erin Morley een van de bekendste virtuoze sopranen van dit moment. The New York Times prees haar 'heldere stem en de messcherpe precisie van haar coloraturen’. Ze zong in talloze operatheaters over de hele wereld waaronder de Wiener Staatsoper, de Opéra National de Paris en Glyndebourne Opera. Dit voorjaar maakte ze een indrukwekkend debuut bij de Scala in Milaan.

Voor het beste resultaat drijf ik op adrenaline. Ik miste dat nog het meest tijdens de pandemie en heb daarom aan skydiving gedaan. Het was net zo opwindend als een voorstelling in de MET.

Morley in een interview met The New York Times.