Orkesten
Marina Viotti

Marina Viotti

Mezzosopraan

Marina Viotti

Marina Viotti werd geboren in een muzikale familie en is de zus van chef-dirigent Lorenzo Viotti. Ze studeerde fluit en verdiepte zich, naast haar opleiding klassieke zang, in jazz, heavy metal en het chanson. ‘Een artieste tot in de tenen, die er niet voor terugdeinst werelden met elkaar te verbinden die ogenschijnlijk onverenigbaar zijn’, schreef Magazine Nuances over haar brede muzikale belangstelling.

 

Ze won diverse concoursen, waaronder het Concours International de Chant lyrique de Mâcon in 2014 en een jaar later de Internationaler Preis des Belcanto tijdens het Rossinifestival in het Duitse Bad Wildbad. Enige tijd was Marina Viotti verbonden aan het Jeune Ensemble van het Grand Théâtre de Genève. Daarnaast zong ze bij diverse operagezelschappen als het Liceu in Barcelona, de Opéra du Rhin in Straatsburg en de Staatsoper Berlin. In de zomer van dit jaar maakt ze haar debuut in de Scala in Milaan.

 

Naast haar activiteiten in de opera is Marina Viotti regelmatig in de concertzaal te vinden. Ze is hartstochtelijk liedzangeres met twee speciaal door haar samengestelde programma’s waarmee ze uiteenlopende festivals bezoekt.

Ik ben een superactief mens. Ik doe aan surfen, snowboarden, golf, rugby en kanoën. Ik maak ik graag verre reizen om me te ontspannen. Dan zing ik geen noot.

Marina Viotti in een interview in de Luzerner Zeitung.