Orkesten
Elenora Hu

Elenora Hu

Sopraan

Elenora Hu

Elenora Hu werd geboren in Delft. Na haar opleiding Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden richtte ze zich op haar zangstudies aan het HKU Utrechts Conservatorium bij Dobrinka Yankova en daarbuiten bij Nelly Miricioiu.

 

In 2018 maakte Elenora haar operadebuut als de Gravin in Le Nozze di Figaro tijdens het Mediterranean Opera Studio Festival in Sicilië. Bovendien stond ze ook op het podium van De Nationale Opera tijdens Hoe ANANSI the stories of the world bevrijdde als één van de hornets. Als recitalist treedt Elenora regelmatig op met haar coach, Gilbert den Broeder, met wie ze in januari 2020 Deità Silvane van Ottorino Respighi ten gehore bracht in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Samen met sopraan Roberta Alexander nam ze met deze pianist ook het radiorecital American Songs Remembered op, voor NTR Opera Live op NPO Radio 4.

 

Op Elenora’s palmares staan verschillende, belangrijke prijzen. Zo was zij prijswinnaar bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2019) en de Royal Virginia Zeani Competition (2019). In 2021 won ze bovendien de TV-operawedstrijd ARIA van Omroep MAX, waarin verschillende jonge operazangers het tegen elkaar opnamen om een studiebeurs te winnen die hen de kans gaf deel te worden van De Nationale Opera Studio. Als winnares van deze competitie maakt Elenora vanaf januari 2022 deel uit van De Nationale Opera Studio .

 

Ze zong diverse operarollen bij De Nationale Opera en Opera Studio Forward. Op het concertpodium werkte ze samen met het Nederlands Kamerorkest en Sinfonia Rotterdam. Samen met sopraan Francis van Broekhuizen en Phion toerde ze vorig seizoen door Nederland met een programma ter ere van honderd jaar Maria Callas. Daarnaast gaf ze recitals in TivoliVredenburg in Utrecht, het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Amsterdamse Concertgebouw.